Laddar annons
Lena PH lanserar eget vin: Ett bubbel i min smak
11 Feb, 2023
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Lena PH lanserar eget vin: Ett bubbel i min smak

Den folkkära artisten Lena Philipsson lanserar inom kort ett eget vin. Valet från artistens sida föll på en cava från den välkända producenten Perelada i nordöstra Spanien.

Lena Philipsson, eller Lena PH som hon kanske främst är känd som, har minst sagt gjort sig ett namn inom musiksverige genom otaliga hits och dängor. Vid flera tillfällen har hon kammat hem topplaceringar i Melodifestivalen där framförallt vinsten 2004 med låten ”Det gör ont” sticker ut. Den Vetlandabördiga artisten utsågs bland annat till Årets smålänning av P4 Jönköping 1989, och sedan dess har karriären pekat spikrakt uppåt. Hon har hunnit med att vara artist, författare, skådespelare och programledare, men frågan är om inte hennes senaste yrkestitel sticker ut mest. Lena PH ger sig nämligen in i vinbranschen och kan indirekt titulera sig vinmakerska när hon nu bestämt sig för att lansera ett eget vin.

– Jag ville skapa ett bubbel som passar för alla festliga sammanhang men samtidigt har en prislapp som är överkomlig för de flesta, säger Lena PH själv om sitt nya vin i ett pressmeddelande.

Ett riktigt vinhus

Det är en cava som går att beställa från Systembolaget och som heter ”Cava PH Style”. Bakom cavan står den välkända och ansedda producenten Perelada i Spanien.

– Jag vill sätta mitt namn på en cava från ett riktigt vinhus och valde därför att göra min cava tillsammans med en av de mest kända cavaproducenterna i världen.

När det kommer till kändisar som lanserar viner så är hon långt ifrån ensam om att tillhöra den kategorin, men enligt henne själv så har hon valt ut en cava som hon anser passar henne och hennes publik bäst.

– Jag har varit nere och besökt Perelada på deras slott utanför Barcelona. Deras goda rykte och deras historia av att satsa på kultur, framförallt på musik, gjorde att det kändes som att vi passade perfekt för varandra.

"Vinet är dessutom veganvänligt"

Just Perelada och deras slott har vid ett flertal tillfällen hyllats inom vinvärlden. Bland annat fick deras nya vineri utmärkelsen ”Bästa upplevelse inom vinturism i Spanien 2023” av The International Wine Challenge.

– Omgivningen kring deras slott och vineri är helt fantastisk. Jag kan rekommendera alla som har möjlighet att åka dit och besöka vinanläggningen och slottet. Med min cava känns det också extra bra att Perelada är hållbarhetscertifierade och att vinet dessutom är veganvänligt.

Hennes flaska kommer prydas av ett stort PH och den kommer ha en flaskhals som är vit i grunden men med svarta prickar. Enligt Lena PH själv så har hon varit högst delaktig när det kommer till designen av hennes nya vin.

Lena PH har varit med i designprocessen kring sitt vin

– Jag har varit med i alla steg i designprocessen och jag hoppas att de som dricker bubblet tycker att slutresultatet blev riktigt fint. Målet var att skapa en stilren men samtidigt festlig design som passar alla, en flaska som jag kan vara stolt över att dela med mina vänner och bekanta, fortsätter Lena.

Cava PH Style kommer till en början finnas i Systembolagets beställningssortiment och kommer kosta 99 kronor.

– Cavan jag valt ut är ett bubbel i min smak. Jag tycker den passar till allt. Den är perfekt som aperitif eller varför inte lättare maträtter. Och efter maten vill man ju gärna avsluta med ett glas piggt bubbel, avslutar Lena Philipsson.

Lena PH vin

Cava PH Style, Brut by Lena Philipsson (59452) 99:-

En frisk cava med tydliga inslag av röda äpplen, lite päron och en viss örtighet redan i doften. I smaken möts du av mogna, röda äpplen, lite galiamelon, örter, päron, tropisk frukt och citrus. En hög men ändå välbalanserad syra som bjuder på en frisk upplevelse och en fräsch framtoning. En cava som nog kommer gå hem i stugorna när det blir lite varmare och solen börjar gassa på under våren.