Laddar annons
Veckans femhundring - vi kör lite gott och blandat
17 Nov, 2023

Veckans femhundring - vi kör lite gott och blandat

Ofta när man ger sig in på Systembolaget så vet man inte vad man ska handla. Tanken med Veckans femhundring är att du som läsare snabbt och enkelt ska bli tipsad om prisvärda och bra viner som inte kostar skjortan. Den här veckan har vi fokus på lite gott och blandat på hyllan. 

Veckans femhundring är artikelserien för dig som är på väg in till Systembolaget men inte vet vad du ska handla. Du vill inte spendera en förmögenhet på vin och du vill samtidigt hitta de små juvelerna på hyllan. Därför tipsar vi varje vecka om viner som faktiskt finns på hyllan och som ihop inte kostar mer än 500 kronor. Det är helt enkelt ärliga, oberoende vintips om viner som en stor del av befolkningen enkelt kan få tag på. 

Veckans femhundring – vi kör lite gott och blandat

Tyskland är ett vinland på frammarsch och man slutar aldrig imponeras över hur de hela tiden blir bättre och bättre även om de haft rejält utmanande årgångar bakom sig. Och det är framförallt tre regioner som sticker ut i Tyskland när det kommer till viner av absoluta världsklass; Mosel, Nahe och Rheingau. Det första vinet vi kliver fram till den här veckan är Leitz Magic Mountain Riesling från just Rheingau. Och jag vågar påstå att det här är den bästa rieslingen i det fasta sortimentet just nu. 

Det andra vinet vi kliver fram till är också ett vitt vin, och vi stannar kvar lite på samma spår. För det här vinet utsåg vi till det bästa vita vinet under 100 kronor för inte allt för länge sedan.

Nu förflyttar vi oss till de röda vinerna för att göra den svarta korgen vi bär på komplett. Och vi hamnar som så ofta förr vid de italienska vinerna där vi hittar en väldigt prisvärd Chianti Classico.

Vi rör på oss sakta längs med den italienska hyllan och klurar lite på om vi ska handla något mer. Vi hittar då plötsligt ett annat italienskt vin som vi blir lite nyfikna på. 

Total kostnad denna fredag: 491 kronor