Laddar annons
Dagens vintips - stilig smörbomb Métairie d’Alon Chardonnay Le Village 2016
26 Aug, 2018
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Dagens vintips - stilig smörbomb Métairie d’Alon Chardonnay Le Village 2016

VITT VIN. För alla som söker ett vitt chardonnayvin med den där läckra smöriga och eleganta smaken har vi ett fyndvin att rekommendera, Métairie d’Alon Chardonnay Le Village 2016.

De smöriga chardonnayvinerna har möjligen lyst med sin frånvaro men i takt med att saknaden blivit stor, ökar vår längtan efter precis alla de smaker som är "smör, nötter, rotade noter, gul frukt och balans". Ett toppval för liten peng!

Métairie d’Alon Chardonnay Le Village 2016 (74589), Languedoc-Roussillon, Frankrike, 169 kr

Druvor: Chardonnay
Betyg: 5

Passar till
Fiskrätter som grillats, stekts eller ugnsbakats. Till griljerade skaldjur, eller till lagrade hårdostar, eller en ostbricka men utan de syrligaste getostarna. Utmärkt val till kyckling och kalkon och den som vill spänna smaklökarna kan servera vinet till en mild curry.

RECEPT

Vin till helstekt kalkon

Relaterade inlägg

DIREKT TILL DAGENS VINTIPS

Dagens Vintips med Vinbanken

En film varje dag, 365 dagar om året som inspiration när du söker vin och matidéer för goda kombinationer. Vinerna presenteras med förslag på mat som passar till eller som ett tips för en serveringssituation, hela vägen från mingel till mys och filmkväll.

Vinbanken lyfter fram viner ur hela sortimentet, ordinarie eller i beställningen (BS). Vi kan också tipsa om nya viner från de exklusiva lanseringarna eller om drycker vi inte provat på länge.

Med Dagens Vintips blir Vinbankens recensioner tillgängliga på ett enkelt sätt, 365 dagar om året.