Kloster Eberbach – ett av världens äldsta vinhus blickar framåt
Kloster Eberbach är det anrika vinhuset med en 900-årig historia som hela tiden försöker förnya sig. Här är historien om Kloster Eberbach.
Här kan ni läsa intressanta reportage om personer, viner, trender och annat inom matens och vinets värld.
Bland annat kommer personer som haft stor betydelse inom mat och vin intervjuas. Det som är mest aktuellt just nu kommer tas upp, och du kommer kunna hitta en blandad kompott av artiklar som är mer djupgående.
Om du har tips på viner, druvor, människor eller trender som vi borde skriva om, tveka då inte att kontakta oss på [email protected]
Vi siktar på att ett antal gånger i månaden porträttera, skriva och göra reportage om människor som brinner för mat och vin på samma sätt som vi gör. Oavsett om det handlar om jordmån, klimat, människa eller produkt så älskar vi att uppmärksamma det som det snackas om just nu, men på ett lite mer djupgående vis.
Vi vill gå på djupet när det kommer till det som trendar och uppmärksamma människorna som står många av de fantastiska produkterna som finns där ute på marknaden i dag. Hantverket vin är något vi brinner för och vi vill lyfta vinets väg från producent till flaska.
Även när det kommer till mat så siktar vi på att lyfta matupplevelsen genom att skriva om intressanta recept och givetvis ha med vintips till varje enskilt recept. Mat och dryck går hand i hand, vilket gör att vi är minst lika intresserade av matens värld och hur den påverkar valet av vin.
Tveka inte att höra av dig om du vill att vi ska göra reportage, skriva recept, recensera ett vin eller helt enkelt intervjua en person som du tycker har gjort något som är värt att uppmärksammas.
Kloster Eberbach är det anrika vinhuset med en 900-årig historia som hela tiden försöker förnya sig. Här är historien om Kloster Eberbach.
För många är den italienska vinproducenten Piccini främst förknippad med Toscana och Chianti, men det är långt ifrån hela sanningen.
Jill Johnson har sex viner på Systembolaget. För vinbanken berättar hon om sommelierutbildningen och ambitionerna framåt.
Vinhuset Catena Zapata ses i dag som Argentinas allra bästa. Det här är historien om hur de tog vinlandet Argentina till världstoppen.
Col d´Orcia är ett välkänt namn på den svenska marknaden med sin Brunello di Montalcino. Här är historien om vinhuset och familjen Cinzano.
Chill Out lanserar en ny kollektion av europeiska viner som är avsedd för det dukade bordet och som ör gjorda i lättvikts-glasflaska.
Kriminologen och författaren Leif GW Persson lanserar sitt sjätte vin. I en intervju med Vinbanken förklarar han varför det blev en riesling.
Det här är historien om hur den italienska vinproducenten Renato Ratti utvecklade Barolo och tog hela området in i framtiden.