Enkel festmeny Trettondagsafton – 3 rätter & vinförslag
FESTMENY. På trettondagsafton serverar vi en festmeny med ankbröst och läcker skummig sås. Väl valda viner förhöjer smakerna.
Vem älskar inte dessert! Det finns mängder av smaker och variationer i efterrätts och dessertdjungeln. Bär, bakverk, tårtor, puddingar, glass och choklad och mycket mer. Bra att tänka på är att försöka hitta balansen. Ha som mål att kombinera smak och konsistens till en grym helhet och dina gäster (eller du själv) kommer aldrig vilja att efterrätten tar slut.
FESTMENY. På trettondagsafton serverar vi en festmeny med ankbröst och läcker skummig sås. Väl valda viner förhöjer smakerna.
Det är karamellsåsen, i kombination till en söt Madeira som ger middagsgästerna en smakupplevelse utöver den vanliga.
Höst är detsamma som äppeltid och vad smakar bättre än äppelkaka. Vin som passar till är ett sött vitt vin.
Castaño Dulce Monastrell, vem hade kunnat tro att ett sött rött vin smakar så himmelskt gott till chokladmuffins med rödbeta.
Sommar är tid för bär från trädgård eller skog. Vin till tårta för en hel vecka med fokus på bär i kombination med söta viner.
Midsommarmat ska vara enkel mat och det finns härliga måsten som sill och jordgubbar. Vin till maten passar delvis utmärkt.
KOMBINATION. Vissa kombinationer är enklare och mer okomplicerade än andra. Oväntat bra visade sig kombon mellan röda vinet Mauro och Kexchoklad smaka.
Midsommar blir sensommar, blir Jul och snart Nyårsfest. Vissa rätter, som grillad röding, smakar bra året om och gärna till fest!