Roy Fares tipsar: Drick cava till desserten
Konditorn och profilen Roy Fares lanserade för ett år sedan sin egen cava. Nu tipsar han om att desserter passar utmärkt till hans vin.
Vem älskar inte dessert! Det finns mängder av smaker och variationer i efterrätts och dessertdjungeln. Bär, bakverk, tårtor, puddingar, glass och choklad och mycket mer. Bra att tänka på är att försöka hitta balansen. Ha som mål att kombinera smak och konsistens till en grym helhet och dina gäster (eller du själv) kommer aldrig vilja att efterrätten tar slut.
Konditorn och profilen Roy Fares lanserade för ett år sedan sin egen cava. Nu tipsar han om att desserter passar utmärkt till hans vin.
I dag är det Smålands inofficiella nationaldag. Det ska givetvis firas med massipantåta, och till det har vi på Vinbanken tagit fram två vintips.
I helgen är det Nutelladagen. Det finns få varumärken som är lika glorifierade som den italienska hasselnötskrämen.
Portvin eller spritförstärkt vin med liknande smak av torkade frukter som russin och fikon matchar mörk choklad.
Vinförslaget till pavlova med passionsfrukt är ett vitt, sött vin från Sydafrika. Soliga exotiska smaker som matchar perfekt.
Var beredda på en smakupplevelse långt över den vanliga. Sött blåbärsvin från Västerbotten till pannkakstårta.
Vin till cheesecake med rårörda jordgubbar. Jag väljer ett glas pärlande vin från Asti.
Här väljer jag ett glas gyllene vin från Sauternes. Det söta vita vinet passar också bra till en ostbricka.