Vin till Tournedos Rossini
Lyxa till helgen och laga en middag utöver den vanliga. Det röda vinet håller lika hög klass. Det är fest, med mat och vin i perfekt kombination.
Kött är fortfarande en viktig del av kosten, värdefull ur näringssynpunkt men också för den goda smakens skull. En normalportion täcker en fullvuxen persons proteinbehov och en del av de spårämnen kroppen behöver. Laga kött med omsorg och var noga med tiden som kan göra skillnad mellan en saftig biff och en torr.
Lyxa till helgen och laga en middag utöver den vanliga. Det röda vinet håller lika hög klass. Det är fest, med mat och vin i perfekt kombination.
Ett rött vin av sorten cabernet franc eller sauvignon passar utmärkt bra till denna lyxigare vardagsrätt, lammfärsbiff i pitabröd.
Har du oxfilet över finns inget godare än att laga Biff Greta, en variant av klassikern Biff Rydberg.
FESTMENY. På trettondagsafton serverar vi en festmeny med ankbröst och läcker skummig sås. Väl valda viner förhöjer smakerna.
Vem kan bärga sig- julhelgens allra första skinkmacka med den ljumma, nygriljerade skinkan på bästa knäckebrödet smakar gudomligt gott.
Vin till lammpaté är rött, örtigt friskt. Den som vill kan gärna prova med ett vitt vin. Laga egen lammpaté till jul, perfekt att skiva upp efter åtgång.
Vin till gås är rött av druvan pinot noir eller en mogen Rioja. I tabellen hittar ni många förslag.
Höstlamm smakar alldeles extra bra. Nya smaker i enkel tillagning passar med ett rött festligare Riojavin.